C-nest

Afgelopen weekend ( 9-4/ 10-4) is onze Belle gedekt door de Queenstone reu Zico. (Zizitop Tejas) Zico. ( klik op de link voor meer gegevens van de reu op de site van de Queenstone.).
Beide honden hebben HD A, zijn Clad en RCD4 vrij. En met een inteelt coëfficiënt van 0.36 hopen wij op een gezond nest!
Wij verwachten de pups rond 10 juni 2017. We houden jullie op de hoogte!

  Belle   

   Zico

08-05-2017 Vanmorgen naar de dierenarts geweest voor een echo!
En ja!!! Ze is drachtig!
Ze heeft ons al die tijd wel in spanning laten zitten! We konden niets aan haar merken.
Het was net van het weekend dat ze wat minder wilde eten en we dachten van misschien toch…..
Zie hieronder het bewijs!

25-05-17 Belle begint nu toch echt te groeien! Ze rent nog wel maar geeft het toch al wel eerder op. Ook heeft ze steeds reuze trek. Ze eet alles wat ze maar te pakken kan krijgen. “Kijk maar wat een dikke buik ik al krijg”.  Nog twee weekjes te gaan!!

01-06-2017 De laatste loodjes. waarschijnlijk nog een week te gaan. spannend!!
Ook al wordt het nu ons derde nest ik vind het weer net zo spannend als de eerste keer!!
Alles is klaar en in huis. De werpkist staat gereed. Nu nog wachten totdat de pups komen!

Yes!!!, Vandaag 9-06-2017 is onze Belle bevallen van 12 mooie pups. 5 reutjes en 7 teefjes om precies te zijn.
Het was een razendsnelle bevalling. vanaf 6.00 uur in de ochtend was ze onrustig, naar binnen en buiten , graven rillen en hijgen. Tekenen van de aanstaande geboorte! Om 12.30 uur werd de eerste pup al geboren en om 15.30 uur waren er al tien! We dachten dat het wel hierbij zou blijven maar niets was minder waar om 18.00 uur en 18.05 kwamen er nog twee bij. Tjongen jonge Belle wat een verrassing! We dachten nog wel dat dit een kleiner nest zou worden dan de vorige! Zie hieronder de eerste foto’s

\

Kijk eens hoe blij papa ook is!!

Pups van Belle en Zico 1 week oud! En wat hebben ze het goed gedaan! Ze hebben op het kleintje na allemaal (ruim) hun geboortegewicht verdubbeld. Belle is de afgelopen week ook bijna niet de kist uit geweest. Even gauw plassen en dan weer terug. Eten deed  ze ook in de werpkist. De pups werden om en om aangelegd. Eerst de 6 kleinste en daarna de grootste. Want al de 12 tegelijk gaat natuurlijk niet! Moeders was er maar druk mee, voeden en poetsen. De kleintjes hebben we ook een beetje bij gevoed. Ook hebben we gisteren voor het eerst de nageltjes bij de pups geknipt zodat ze Belle niet bezeren bij het melk trappelen. Die nageltjes zijn net speldjes. Geniet mee van de foto’s.

             

 

Pups van Belle en Zico twee weken oud! En wat vliegt de tijd! Ze groeien als kool! Als Belle de kist in stapt weet ze soms bijna niet hoe ze moet gaan liggen met 12 pups om haar heen die het liefst allemaal tegelijk willen drinken. Maar gelukkig zijn wij er nog om haar een handje te helpen! Maar wat doet Belle het super!!. De oogjes zijn nu ook open gegaan. En de pups proberen ook al af en toe hun achterhand eronder te zetten, wel wat wankel natuurlijk. Wat ook heel komische is dat er nu zo af en toe een klein blafje of grommetje te horen is. En wat was het warm deze week. Ook de pups hadden er last van. Waar ze gewoonlijk gezellig op een hoopje liggen lagen ze nu helemaal verspreid in de kist. Gelukkig dat het nu weer wat koeler is, is voor Belle ook wel net zo prettig. Geniet weer van de foto’s.
   

De namen van de jongens; Captain Jack, Charly Brown, Chilly Pepper, Chane Cane, Ciko

De namen van de meisjes; Calla Luna, Celtic Jewel, Caja, Chiva, Chica, Chibo, Chelsey.

Uiteraard met onze kennelnaam  Shamrockreds ervoor!

Alle pups hebben inmiddels een baasje gevonden!!

30-06-2017 Pups van Belle en Zico vandaag precies drie weken! En wat ontwikkelen ze zich snel! Ze lopen en spelen al voorzichtig. Ook hebben we al een krant in de hoek van de werpkist gelegd en de meeste pups doen daar heel knap al een plasje op! Ook zijn we vanmiddag begonnen met wat pap. Sommige pups hadden het meteen door en vielen gretig aan alsof ze nooit anders gedaan hadden en een paar pups moesten we een beetje helpen door de vinger eerst in de pap te duwen en deze dan af te laten likken. Het werd in ieder geval een lekkere smeerboel.Als ze aan het vastere voedsel gewend zijn beginnen we met vlees.

 

Pups van Belle en Zico gisteren alweer vier weken! En wat ontwikkelen ze zich snel!! De gewichten variëren van net geen twee kilo ( Het kleine meisje) tot bijna drie de grootste pups. Ze eten al puppybrokkenpap uit de grote voerbak. En die wordt al bijna te klein! Dat wordt een tweede bak erbij!!. Vlees krijgen ze nog ieder apart zodat ik zeker weet dat ze daar de juiste hoeveelheid van krijgen. Ook drinken ze natuurlijk nog graag bij mama. Maar mama gaat heel slim in het voorste gedeelte van de werpkist liggen ( onze werpkist bestaat uit twee gedeeltes) en kijkt mij dan aan van leg er maar een paar bij!.En dat verdelen we dan in twee groepen, de meisjes en de jongetjes + het grootste meisje. Belle heeft duidelijk niet zo zin meer om in de grote bak te gaan liggen omdat dan alle twaalf pups tegelijk willen drinken en vechten om een tepel. En omdat ze ook al tandjes hebben is dat natuurlijk niet zo fijn! Ook hebben de pups al een paar pasjes buiten de werpkist gezet en dat vonden ze best wel spannend! Geniet weer van de foto’s.

 

Pups van Belle en Zico alweer 5 weken oud! Waar blijft de tijd! De pups groeien als kool. Ze eten nu geweekte puppybrok en vlees. Dat vinden ze heerlijk! Het is zo op. Maar vooral worden ze steeds ondernemender.Waar ze eerst nog voorzichtig en schoorvoetend de werpkist uitkwamen, staan ze nu al te dringen als de bak open gaat.En dan is het party-time!! Wat een lol kan je hebben met gewoon een plastic fles! Ik zie nu ook dat ik vooral veel foto’s heb gemaakt van spelende pups. Maar ze slapen ook nog heel veel hoor. Want na even spelen vallen ze allemaal voldaan weer in slaap! Bij mooi weer mogen ze ook lekker naar buiten. Een leuk filmpje is op Facebook te zien!

Pups Belle en Zico 6 weken oud! En wat doen ze het goed!! Met het mooie weer hebben ze lekker veel buiten mogen spelen en dat vinden ze natuurlijk geweldig. Ook is er heel veel puppybezoek geweest en zijn ze lekker veel geknuffeld. Vandaag zijn ze gechipt door de Raad van Beheer en is de dierenarts langs geweest om ze te enten en na te kijken. Over twee weken zijn ze alweer acht weken oud en daar moet ik nog even niet aan denken!!!

Pups Belle en Zico 7 weken oud!! En ze kunnen met zijn twaalven de boel inmiddels al aardig op stelten zetten! Ze zijn lekker ondernemend en alles wordt met hun scherpe tandjes op eetbaarheid getest. En zo klein als ze zijn, zijn ze al gek op aandacht! Vanmiddag zijn de eigenaars van de reu ; Willy de Wilde en Brigitte Goossens en ook Jelle En Greetje Kooistra geweest om de pups te bewonderen. En ze vonden het moeilijk op de “beste” reu of teef aan te wijzen. Dus dat is een goed teken! De foto’s volgen zo snel mogelijk!! Maar eerst nog een paar andere leuke foto’s;

Pups Belle en Zico 8 weken; het tijdstip dat ze al naar hun nieuwe baasjes gaan! Maar wat heb ik er weer van genoten en wat is de tijd ontzettend snel gegaan! Alle nieuwe baasjes heel veel plezier en geluk met de pups! Zorg er goed voor en ik hoop natuurlijk gauw weer iets van jullie te horen!! En volgend jaar natuurlijk de reünie. Nu nog even foto’s van de pups genomen tijdens de puppykeuring. ze waren toen net 7 weken oud.

 Shamrock Reds Ciko, roepnaam Ciko

 Shamrock Reds Chane Cane, roepnaam Brandy

 Shamrock Reds Chilly Pepper, roepnaam Cyan

 Shamrock Reds CharlyBrown,roepnaam Carlos

 Shamrock Reds Captain Jack, roepnaam Jack

 Shamrock Reds Chiva, roepnaam Chiva

 Shamrock Reds Calla Luna, roepnaam Luna

 Shamrock Reds Cibeau, roepnaam Jazz

 Shamrock Reds Celtic Jewel, roepnaam Reiza

 Shamrock Reds Caja, roepnaam Norah

 Shamrock Reds Chelsey, roepnaam Chelsey

 Shamrock Reds Chica, roepnaam Chica