F-nest

09-05-2022; D’Joy showt even haar dikke buik!! Nog ongeveer een week te gaan. De laatste loodjes dus. Spannend weer hoor. Hopelijk gaat alles voorspoedig. Nog even afwachten alles staat klaar!!

12-05-2022;  Yess!! Onze Djoy is in de avond en nacht van 12 mei bevallen van maar liefst 11 stevige pups!! 7 teefjes en 4 reuen!! Met gewichten tussen de 378 en 495 gram maken ze in ieder geval al een goede start! nadat de eerste pup geboren was wist Djoy even niet zo goed wat haar gebeurde. Maar dat was maar kort, ze handelt nu al als een volleerde moeder. Ze is super relaxed en trots op haar kroost!! En wij zijn trots op haar!

19-05-2022; Pups Djoy (Shamrock Reds Dailey Joy) en Wilson (Anlory Keltic Red Sky)1 week oud nu! En wat gaat het hard. Je ziet ze met de dag groeien. Ze hebben hun gewicht in 1 week dan ook meer dan verdubbeld! D’joy is de eerste dagen dan ook nauwelijks de werpkist uit geweest. Ze gunde zich amper tijd om even een plasje te doen. Het voer kreeg ze ook gewoon in de werpkist zodat ze lekker bij haar kroost kon blijven. Nu de laatste dagen gaat de na het voeden toch de werpkist uit om even lekker op de koude tegels te gaan liggen. Het was dan ook ineens aardig warm. Vanmorgen ook de scherpe nageltjes van de pups geknipt, want dat waren net speldjes. En dat doet natuurlijk zeer bij Djoy wanneer ze melk trappelen. Geniet weer van de foto’s!

26-05-2022; De pups van Djoy en Wilson zijn vandaag 2 weken oud! En het gaat prima. deze week bestond natuurlijk nog veel uit slapen en eten. Maar nu de laatste dagen komt er al wat meer leven in de werpkist. De oogjes zijn inmiddels ook open. En als ze tijgeren proberen ze al echt hun achterhand eronder te zetten. Het is allemaal nog wankel maar het begin is er! Vanaf nu wordt het elke dag leuker!

02-06-2022

En hier is weer de wekelijkse puppyspam. Ik weet dat de puppykopers dit erg leuk vinden en er ook op wachten. Hopelijk is dat voor iedereen ook zo! Pups Shamrock Reds Dailey Joy en Anlory Keltic Red Sky alweer 3 weken oud! Alle oogjes zijn open en het krummelt al lekker door de bak. Er wordt al wat gespeeld. En af en toe hoor je al een blafje of grommetje wat natuurlijk erg komisch klinkt. We hebben al een krant in de hoek van de bak en daar doen de meeste al netjes hun plasje op. Ook zijn we gisteren al begonnen met brokkenpap. Dat ging ook prima. De komende dagen gaan we dat ook verder uitbouwen met wat vlees. Dan krijgt Djoy het ook weer wat makkelijker. Geniet weer van de foto’s.

09-06-2022; De wekelijkse update van ons F-nest op de vijfde verjaardag van ons C-nest! Gefeliciteerd allemaal en plak er nog maar vele mooie jaren aan vast. Ons F-nest, pups van D’Joy en Wilson gaat gelukkig ook fantastisch! Elke dag worden ze wat ondernemender en actiever! De werpkist is al vergroot en nog even en dan spelen ze alweer op deel en hopelijk lekker buiten. Ze beloven goed weer dus dat moet goed komen. In de afgelopen week is er ook veel puppybezoek geweest, dus ze worden volop geknuffeld! Ze eten al brokkenpap en ook een beetje vlees. En dar vinden ze heerlijk! Kortom het is genieten!

16-06-2022 De pups alweer 5 weken!! En wat gaat dat snel!! Waarschijnlijk niet voor de mensen die op een pup wachten maar voor mij wel!! De laatste week is vooral een week van ontdekken en de wereld vergroten. Van een grotere werpkist naar spelen op deel en natuurlijk naar buiten! Zondagmiddag zijn de pups op 4,5 week voor het eerst buiten geweest. en ze vonden het geweldig! De foto’s hieronder zijn ook van de eerste keer. Maar het blijven natuurlijk nog gewoon baby,s. Want na even spelen vallen ze weer voldaan in slaap.

23-06-2022 Pups D’joy en Wilson alweer zes weken!! En wat gaat dat hard. Ze groeien nog steeds als kool. En worden ook steeds sterker en actiever. Ze hebben deze week ook weer veel buiten kunnen spelen en dat vinden ze fantastisch!! Ze eten al volop brokjes en vlees en natuurlijk nog altijd een toetje bij mams. D’joy stapt sowieso nog regelmatig even bij de pups. Dus ze komen echt niets te kort! Maar D’Joy gaat er echt niet meer liggen en blijft gewoon staan. Ze kunnen er inmiddels goed bij dus dat is geen probleem. Wat ook zo mooi is om te zien zijn alle slaaphoudingen. Zo klein als ze zijn de “Setterstand” zit er al gewoon in! Dinsdag is ook de chipper van de Raad van Beheer geweest en heeft ze allemaal van een chip voorzien en er is DNA afgenomen. Morgenmiddag komt de dierenarts voor de eerste enting. En natuurlijk is er weer veel puppybezoek geweest en zijn ze weer lekker geknuffeld.

30-06-2022 Pups D’joy en Wilson 7 weken alweer!! Zondag Zijn de eigenaresse van de reu en bevriende fokkers geweest om de pups te keuren. De pups waren toen 6.5 week. Zie de foto’s hieronder. We hebben veel geluk met het weer dus ze kunnen veel buitenspelen wat ze ook fantastisch vinden. Alle pups zijn inmiddels ” uitgezocht” en vanaf volgende week gaan de eerste alweer naar hun nieuwe baasjes. Wat ga ik ze missen!! Het is een understatement dat het verschrikkelijk snel is gegaan!! Dus de komende week nog maar even dubbel en dwars van ze genieten!! Gelukkig blijft er een teefje bij ons!! eerst de jongetjes daarna de meisje.

Shamrock Reds Flynn / Jim
Shamrock Reds Fedde / Loui
Shamrock Reds Fedor / Yentl
Shamrock Reds Falco / Jaimy
Shamrock Reds Filou / Jazz
Shamrock Reds Flower Power / Floor
Shamrock Reds Farrah / Meiss
Shamrock Reds Faya / Joy
Shamrock Reds Feeh Luna / Lilly
Shamrock Reds Freya / Luna
Shamrock Reds Flora Floor / Flanna Zaira ( roodharige prinses) roepnaam Zaira