D-Nest

Onze Bailey (Shamrock Reds Blossom) is gedekt door de mooie een zeer lieve reu Zenno (Queenstone Mister Ziggo Zenn).
Beide ouders zijn Clad en RCD4 vrij. Mama heeft HD A en papa HD B.
En papa mag zich ook nog Nederlands kampioen noemen!!
En met een inteelt coëfficiënt  van slechts 0.54 hopen we op een gezond nest.

 

 

 

08-12-2018; Vanmorgen een echo gedaan! En ze is drachtig!!
Nu aftellen naar 11 januari! We wachten in spanning af!!

 

28-12-2018;
Je kan nu echt zien dat ze drachtig is! Haar taille is helemaal verdwenen en ze krijgt echt een buik. Ze is nu ook rustiger hoewel ze nog graag mee uit gaat. Ook heeft ze een reuze honger! Je kan niets meer aan eten laten liggen want dan is het wel weg. We verwennen haar dan maar ook extra!!

07-01-2019;

De laatste loodjes! Ze is nu echt dik! Alles staat klaar. De Pups kunnen komen.
We wachten in spanning af.

10-01-2019;

Ja ze zijn er!!!! Na een lange aanloopperiode is afgelopen nacht onze Bailey bevallen van maar liefst 11 prachtige flinke pups. 7 teefjes en 4 reutjes. Moeder en pups maken het prima!-01-2019;

17-01-2019
Pups Bailey (Shamrock Reds Blossom) en Zenno (Mister Ziggo Zenn) 1 week oud. Zoals beloofd hierbij de wekelijkse update. Alles ging prima. De pups groeien als kool en komen allemaal goed aan. Alles ziet er prima uit! Totdat vanmorgen na een week plotseling een pupje dood ligt. Deze had ik even niet aan zien komen en totaal ook niet verwacht. Een flinke domper op de feestvreugde. Dus vanaf nu is het helaas Baileys tiental.
Even een paar foto’s van de pups.
Alle pups hebben inmiddels al een baasje.

 

 

24-01-2019.
Pups Bailey (ShamrockReds Blossom) en Zenno (Queenstone Mister Ziggo Zenn) alweer 2 weken oud! En wat gaat dat snel! De eerste twee weken doen ze nog niet veel anders dan slapen en eten. Ze groeien dan ook als kool. Maar sinds van de week de oogjes zijn open gegaan komt er wat meer actie. Ze proberen al echt hun achterhand eronder te zetten. En het tijgeren wordt de heel voorzichtig en wankel al een beetje lopen. De nageltjes zijn inmiddels al twee keer geknipt zodat ze hun moeder niet bezeren bij het melk trappelen. Ook hebben ze vanmorgen hun eerste wormenkuur gehad. en dat vinden ze natuurlijk echt niet lekker! Gauw daarna maar weer bij mama drinken om de vieze smaak weg te poetsen. Geniet weer van de foto’s!!
(Er zijn geen pups meer beschikbaar)

31-01-2019
Pups Bailey en Zenno drie weken oud! Ze worden al steeds actiever. Ze lopen al. Beginnen heel voorzichtig met elkaar te spelen. Gaan de langzaam de omgeving ontdekken. Af en toe hoor je al een grommetje of een blafje, wat natuurlijk heel komische klinkt. De meeste pups doen al heel knap een plasje op de krant. Ook zijn we deze week begonnen met pap bij te voeren om ze alvast te laten wennen aan vast voedsel. Sinds gisteren ook brokkenpap. En de komende dagen gaan we ook met vlees beginnen. Het is een heel tevreden en (nog) rustig nest. Wat gaat die ontwikkeling toch snel! En wat is dat leuk om allemaal te zien! We zien de laatste tijd weinig T.V want dit is veel leuker!! Geniet weer van de foto,s!!

07-02-2019
Pups Bailey en Zenno 4 weken oud! Zoals beloofd hier weer de wekelijkse update. En wat gaat het snel!! De pups wegen inmiddels allemaal tussen de 2.3 en 3.0 kg. Ze eten brokken- pap en vlees of ze nooit anders gedaan hebben!! En ze gaan steeds langer en meer spelen. Ze zijn nu zo leuk!! Bailey vindt het al niet zo leuk meer om de bak in te stappen. Ze willen dan allemaal tegelijk drinken en ze hebben inmiddels al tandjes dus dat voelt natuurlijk niet zo prettig. Vaak gaat ze ervoor liggen en kijkt mij dan aan van leg er maar een paar bij. Of ze blijft gewoon staan. De pups zijn inmiddels al zo groot dat ze er dan ook bij kunnen. Er is ook al veel puppy-bezoek geweest. En we worden vreselijk verwend met mooie kaarten, bloemen, zeeuwse bolussen en een hele mooie taart! Geniet weer van de foto’s.!!

14-02-2109
Pups Bailey en Zenno 5 weken alweer!! Ze gaan super!. Groeien als kool en worden steeds actiever. De werpkist is al vergroot. En ze spelen inmiddels ookal regelmatig buiten de bak! Ze zetten zo met z.n tienen al aardig de boel op stelten. Maar het blijven toch nog peuters want na even spelen vallen ze ook zo weer voldaan in slaap op de gekste plaatsen. Ze eten al volop en ze worden inmiddels al zo groot dat we er tweede bak bij moeten gaan zetten. Moeder komt altijd daarna nog even de restjes opruimen. De pups nemen dan nog gauw even het toetje bij mama. Van de week zijn ook “proffesionele” foto’s gemaakt door Jim van den Bos. De zwager van een pupyy koper. Hoe leuk is dat!! Wat een mooie foto,s en er komen er nog veel meer! Natuurlijk hebben wij ook zelf weer geprobeerd om weer leuke foto;s te maken. Hopelijk genieten jullie er weer van!

21-02-2019
Pups Bailey en Zenno 6 weken oud!!. Deze keer vooral foto,s van buiten spelende pups. Want wat hadden we lekker weer afgelopen week!. De eertse keer buiten is natuurlijk best spannend, maar algauw begonnen ze hun nieuwe wereldje met weer nieuw speeltjes te ontdekken. We hebben ook een puppyschommel gekocht en dat vinden ze echt super leuk! Ze zijn deze week ook gechipt door de Raad van beheer en hebben nu allemaal hun officieële naam. Morgen komt de dierenarts om ze hun eertse puppyenting te geven en na te kijken. De tijd vliegt voorbij!! Nog maar even genieten van deze tijd!!.

 

28-02-2019;
Pups ShamrockReds Blossom en Queenstone Mister Ziggo Zenn 7 weken oud vandaag! Afgelopen weekend zijn Willy en Vera de Wilde geweest om de pups te keuren. Ze hadden er een prachtige dag voor uitgezocht en alvast voor alle puppy kopers een leuk knuffeltje meegenomen. Eerst de foto;s van de meisjes (Dank Brigitte Goossens voor de prachtige foto;s) . De pups zijn op de foto;s dan 6.5 week oud!
Shamrock Reds Dee Joy ; Hanna         Shamrock Reds Dushi ;  Dushi            Shamrock Reds Djenna ;  Stella            Shamroch Reds Donja ;  Dori               Shamrock Reds Donna Gracia; Duvel

Shamrock Reds Daily Joy;  D’Joy        

En de jongetjes;

Shamrock Reds Desmo;  Desmo            Shamrock Reds Don Diego;  Kay         Shamrock Reds Duke of Gelre; Pluto   Shamrock Reds Dexter; Dex                 

07-03-2019;
Pups Bailey en Zenno 8 weken oud!! Voor de laatste keer pupyyspam! Vanmorgen zijn de eerste twee pups al naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Je weet dat het goed is en dat de nieuwe baasjes enorm uitkijken naar het moment dat ze hun pup op mogen halen, maar ik blijf het lastig vinden.Je bent natuurlijk ook 8 weken lang intensief met ze bezig geweest.En gelukkig blijft onze D’Joy! Ik wil alle nieuwe baasjes enorm veel plezier en geluk wensen met hun pups!