E-nest

21-07-202o; Nog ongeveer een week te gaan! Alles staat klaar. Bailey is al erg zwaar en we nemen haar ook niet meer mee voor een lange wandeling. Korte stukjes lukt nog wel. Maar rennen is ook al over. En als het warm is ligt ze het liefst op de koude tegels in de keuken.
We wachten vol spanning af!!!!!

28-07-2020  Vannacht is onze Bailey bevallen van maar liefst 11 stevige pups. Met geboortegewichten tussen de 368 en 472 heeft ze er hard voor moeten werken!!
Maar het resultaat mag er wezen! We gaan haar nu maar extra goed verwennen!

04-08-2020 Pups van Queenstone Zizitop Tejas en Shamrock Reds Blossom 1 week oud!!  En wat doet Bailey en de pups het goed! Ze groeien als kool maar ze doen dan ook nog niets anders dan drinken en slapen. En als ze schreeuwen zijn ze even de weg kwijt of hebben ze honger en kunnen de tepel niet vinden. Maar verder zijn het super tevreden pups, fijn!! Moeder Bailey is er maar druk mee, ze poetst en wast wat af met heer 11 kindjes! Geniet van de foto’s!

11-08-2020 Pups Bailey en Zico twee weken oud! En wat groeien ze hard. Bailey is dan ook een zorgzame moeder. En ze heeft volgens mij melk als slagroom want het zijn allemaal stevige pups!. Sinds gisteren zijn de oogjes open. En zetten ze al voorzichtig die achterhand eronder. Ook hoor je hier en daar al een klein grommetje of blafje wat natuurlijk erg komisch is En ook wordt er voorzichtig wat gespeeld met elkaar. Maar vooral zijn het nog echte baby;s die ook veel slapen.

18-08-2020  3 weken oud! En het gaat goed! Maar wat was het warm afgelopen week!. De pups hadden er niet zo’n last van maar Bailey wel! Dus maar koelmatten in de werpkist en een koelhalsband om, om het maar een beetje dragelijker te maken. Ook zijn we van de week begonnen met bij te voeren. eerst wat pap om te oefenen. Maar dat ging super, het leek wel of ze nooit anders gedaan hadden. Nu eten ze al brokkenpap en van de week gaan we ook met vlees beginnen. Dan krijgt Bailey het ook weer wat makkelijker. De pups worden nu echt leuk!! Sinds ze de oogjes open hebben gaan ze echt lopen en een beetje spelen. in de hoek van de werpkist hebben we nu ook een krant neergelegd. Waar de meeste netjes hun plasje op doen. Verder hebben ze van de week al hun eerste ontworming gehad wat ze natuurlijk helemaal niet lekker vonden. Hun nageltjes zijn ook voor de tweede keer geknipt zodat ze Bailey niet bezeren wij het melk trappelen.

25-08-2020 Pups Bailey en Zico vier weken oud! Queenstone Zizitop Tejas x Shamrock Reds Blossom) En zoals beloofd hierbij weer de wekelijkse update! De ontwikkeling gaat zo hard!! Ze eten al brokkenpap en sinds een paar dagen vlees alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ze zijn inmiddels zo groot dat we de werpkist al vergroot hebben. Van de week zullen ook wel de eerste stapjes buiten de werpkist gezet gaan worden. En ook de buitenren/ puppyspeelplaats staat alweer klaar. Na deze week wordt het gelukkig weer wat droger en kunnen ze ook buiten spelen!

     

01-09-2020 Pups Zico en Bailey 5 weken alweer! Deze week stond vooral in het teken van de grote wijde wereld ontdekken. Eerst de werpkist vergroot. Toen de werpkist open zodat ze lekker op deel konden spelen. En vanmiddag voor het eerst naar buiten op het gras.Ik had gedacht dat ze dat nog wel spannend zouden vinden. Maar niets was minder waar. Ze gingen gelijk op ontdekkingsreis.natuurlijk zijn er altijd wel een paar die voorzichtiger zijn, maar ook die vonden het al gauw leuk. Zoveel foto’s weer gemaakt dat het moeilijk is de leukste te kiezen. Geniet weer van de foto’s!

08-09-2020 Pups Zico en Bailey zes weken oud vandaag! En ze doen het super! Goed eten en lekker spelen! En natuurlijk slapen ze ook nog veel! Vanmiddag krijgen ze hun eerste enting. En ze zijn vanmorgen alweer voor de derde keer ontwormd. En iedere keer verbaas ik me erover hoe vreselijk hard die ontwikkeling gaat!! Nog twee weekjes en dan gaan de eerste weer naar hun nieuwe baasjes. Ik moet er even nog maar niet aan denken!

15-09-2020 Pups Shamrock Reds Blossom (Bailey) en Queenstone Zizitop Tejas (Zico) 7 weken oud vandaag! Afgelopen zaterdag zijn Willy en Vera en Brigitte (eigenaar van de reu) op bezoek geweest en hebben de pups op leeftijd van 6,5 week voor het eerst op tafel gestaan en zijn ze beoordeeld. Allemaal prachtige volle pups! Brigitte hartelijk dank voor het maken van de prachtige foto’s!!

  De meisjes;  Shamrock Reds Enjoy,      Shamrock Reds Enya en Shamrock Reds Evita.

De jongetjes van boven naar beneden  Shamrock Reds Easy Boy (Timo)                   Shamrock Reds El Torro ( Emress), Shamrock Reds Elmo (Elmo),                                        Shamrock Reds Everyday a King (Enzo), Shamrock Reds Elroy (Milo) ,                      Shamrock Reds Emir (Epke), Shamrock Reds Enzo, Shamrock Reds Elvis (Siep)